Haal altijd het beste uit jezelf

Solid Solutions is een bijzonder adviesbureau dat bedrijven en organisaties en dus hun mensen helpt om het beste uit zichzelf te halen. We brengen visie en strategie tot leven, innoveren werkwijzen, ontwikkelen leiderschap op elk niveau, verbeteren samenwerking, groeien samen en creëren waarde voor organisaties, voor hun medewerkers en voor hun klanten.
Life begins at the end of your comfort zone

Onze klanten vertellen het

Dat we onszelf bijzonder vinden, zeggen we niet zelf; dat is feedback die we regelmatig van klanten terugkrijgen. Wij zien in de praktijk dat onze aanpak verder gaat dan andere bureaus en dat levert logischerwijs dus ook een andere beleving en resultaat op.
Over ons - samenwerking

Zakendoen met Solid Solutions betekent veel:

  • Ook wij zijn kieskeurig. Net zoals klanten bepaalde afwegingen maken met wie ze in zee gaan, doen wij dat andersom ook. En die afwegingen zijn niet primair omzet gedreven. Een opdracht nemen wij bijvoorbeeld aan vanwege de klik die wij voelen met de ondernemer, het uitdagende karakter van de casus of omdat bepaalde omstandigheden ons aanspreken.

  • Maar als we een opdracht aannemen, dan geven we ook ons volle commitment en verbinden we ons aan een gezamenlijk resultaat. Dat gaat wat ons betreft verder dan sec een zakelijke transactie en dat merk je aan onze passie en drive waarmee we ons inspannen. Datzelfde verwachten wij ook van onze klanten.
  • Wij leren mensen geen trucjes die doorgaans maar kortstondig blijven plakken maar wij veranderen wezenlijk iets intrinsieks waardoor het verandervermogen geactiveerd wordt en het resultaat daarvan duurzaam verankerd wordt in de houding en het gedrag van de mens.

  • Eerst het bitter en dan het zoet: Solid Solutions inschakelen betekent hard werken. Het doorbreken van patronen gaat immers niet vanzelf en vergt een serieuze inspanning. Dit kan wrijving veroorzaken. Maar als je dat punt eenmaal voorbij bent is het maximaal genieten.

  • Mooie woorden zijn niet altijd eerlijk en eerlijke woorden zijn niet altijd mooi. We zeggen waar het op staat, ook als dat tegen de stroom ingaat. Want met eerlijkheid, openheid en transparantie bereik je meer.

  • Een van onze systemen is: voordoen, samendoen en uiteindelijk zelf doen. Dus je moet ook zelf flink aan de bak! Wij brengen je praktische kennis en kunde bij om in de toekomst zelfstandig succesvol veranderingen door te kunnen voeren.

  • In onze interventies doen wij geen aannames die vlak onder de oppervlakte verscholen lijken te liggen waaruit onvolledige of zelfs onjuiste conclusies getrokken kunnen worden. Onze interviewtechnieken halen de grondoorzaken boven water die ervoor gezorgd hebben dat een situatie is geworden zoals die is. De uitkomst daarvan kan soms confronterend zijn maar is absoluut nodig om met elkaar dat pad in te slaan wat misschien nog nooit eerder bewandeld is.

  • En tot slot: wij geloven in een gelijktijdige parallelle top-down én bottom-up aanpak. Iedereen doet wat ons betreft mee; alleen zo creëer je draagvlak voor een verandering door alle medewerkers, samen met leidinggevenden, management en directie ermee aan de slag te laten gaan. Door die inbreng te benutten, dus met input uit de hele organisatie kun je teams letterlijk richting laten geven aan verandering. Zo vormen zij samen een solide fundament.