Visievorming; zonder visie raakt een team op drift

Organisaties met een visie presteren beter. Wat we vaak zien is dat organisaties in de waan van de dag van hun pad afwijken. Maar wanneer een visie -gevoeld- aanwezig en leidend is, gebeurt dit niet. Want visie is nodig om een organisatie succesvol te laten zijn. Visie helpt leidinggevenden bij het inspireren van hun team. Visie zorgt voor beweging en vooruitgang. Deze unieke workshop is er voor iedereen die zijn visie wil ontwikkelen of aanscherpen. In een workshop van één volledige dag ga je ontdekken wat visie precies is en hoe jij je eigen visie kunt (door-) ontwikkelen. Een inspireerde reis die je niet wilt missen.

Spreekt dit je aan, herken je het?

De workshop ‘visievorming’ is bestemd voor iedereen die met visievorming te maken heeft of te maken krijgt zoals: (team) managers, professionals of ondernemers. Het aantal deelnemers is minimaal 4 en maximaal 8. Omdat wij met relatief kleine groepen werken, is er veel gelegenheid voor een persoonlijke benadering.

Resultaat

De deelnemers maken op interactieve wijze kennis met de theorie en de praktijk van visievorming. Aan het eind van de workshop weet je hoe je een visie maakt, heb je een globale uitgewerkte visie voor jouw casus en heb je inzicht in de eventuele vervolgstappen.

Praktische informatie

Duur: 1 dag van 09.30 tot 16:30 uur
Aantal deelnemers: maximaal 8
Locatie: Rotterdam
Data: 15 juni en 5 oktober
Liever online? Deze workshop is ook online te volgen.
Deelnameprijs: € 595,- exclusief BTW

Programma

  • Waarom visie;
  • Vakinhoudelijke kennis en
  • vaardigheden over visievorming;
  • Welke ambities heb je;
  • Koers bepalen;
  • Succesfactoren en competenties;
  • Het visiedocument;
  • Doelen, doelstellingen en criteria;
  • Hoe vertaal je visievorming naar strategie en executie.

Verschil tussen een workshop en een training

Een workshop is korter en specifieker dan een training. Een workshop is erg praktijkgericht en je gaat als deelnemer in de workshop zelf aan de slag. De focus in de workshop ligt op globale kennisdeling, synergie, energie en vooral interactiviteit. Mocht je na het volgen van de workshop een bredere hulpvraag hebben ten aanzien van het onderwerp dan is een andere vorm van ondersteuning, zoals bijvoorbeeld een training of een traject, altijd een mogelijkheid.