Hoe verloopt jullie veranderproces?

Veranderen is eerder regel dan uitzondering. Hoogstwaarschijnlijk zit ook jouw organisatie in een veranderproces. Het succesvol sturen van veranderprocessen vergt de nodige kennis en leiderschap. Onderzoek toont aan dat het merendeel van de verandertrajecten niet het beoogde resultaat behaalt.

Waardoor verloopt een verandertraject wel succesvol?

Wat is ervoor nodig om resultaten te halen en de betrokkenen intrinsiek gemotiveerd mee te nemen in een verandering? Hoe voorkom je dat medewerkers ‘verander-moe’ worden? Tijdens deze workshop behandelen wij een reeks aan onderdelen gebaseerd op hedendaagse theorieën en inzichten. Uitgangspunt gedurende de workshop is de toepasbaarheid binnen je eigen praktijksituatie.

Spreekt dit je aan of herken je het?

Deze workshop is bestemd voor managers, leidinggevenden, projectleiders, projectmanagers en interne adviseurs. Het aantal deelnemers is minimaal 4 en maximaal 8. Omdat wij met relatief kleine groepen werken, is er veel gelegenheid voor een persoonlijke benadering.

Resultaat

Je hebt geleerd hoe verandertrajecten (niet of onvolledig) werken. Je krijgt inzichten en kennis die betrekking hebben op effectief verandermanagement. En je bent in staat optimaal draagvlak en commitment te genereren. Ook weet je om te gaan met weerstand en tegenwerpingen en je kunt deze ombuigen naar intrinsieke motivatie. Je bent in staat een visie en bijbehorende doelen helder te communiceren. En tenslotte kun je tijdens verandertrajecten jezelf profileren en leer je hoe je mensen en situaties gericht kunt beïnvloeden.

Praktische informatie

Duur: 1 dag van 09.30 tot 16:30 uur
Aantal deelnemers: maximaal 8
Locatie: Rotterdam
Data: 18 mei en 21 september
Liever online? Deze workshop is ook online te volgen.
Deelnameprijs: € 595,- exclusief BTW

Programma

  • De verschillende fases tijdens veranderprocessen;
  • Jouw persoonlijke leiderschapsstijl en het effect binnen veranderprocessen;
  • Organisatieontwikkeling; modellen en strategieën;
  • Stakeholder management; veranderprocessen bekeken vanuit verschillende betrokkenen;
  • Het ombuigen van weerstand naar intrinsieke motivatie en commitment;
  • Communiceren van veranderingen;
  • Vinger aan de pols; het concretiseren van doelstellingen.

Verschil tussen een workshop en een training

Een workshop is korter en specifieker dan een training. Een workshop is praktijkgericht en je gaat als deelnemer in de workshop zelf aan de slag. De focus in de workshop ligt op globale kennisdeling, synergie, energie en vooral interactiviteit. Mocht je na het volgen van de workshop een bredere hulpvraag hebben ten aanzien van het onderwerp dan is een andere vorm van ondersteuning, zoals bijvoorbeeld een training of een traject, altijd een mogelijkheid.