Jij maakt als leidinggevende het verschil

Voel je dat er een leider in jou huist? Of ben je al leidinggevende en wil je jezelf verbeteren? Zet je skills in om je team verder te helpen. Ontdek je leiderschapskwaliteiten, ontwikkel je eigen leiderschapsstijl en haal het beste uit jezelf en je team.

Van een leidinggevende wordt vandaag de dag een reeks aan disciplines verwacht. Het creëren van een duidelijke visie, het aansturen van individuen in een groep, effectief optreden in veranderprocessen en beschikken over goed ontwikkelde sociale en communicatieve vaardigheden. In deze workshop gaan wij in op het ontwikkelen van praktische inzichten en vaardigheden om teams en afdelingen optimaal te kunnen managen. Je leert jouw managementkennis te vergroten en krijgt inzicht in een reeks aan leiderschapsstijlen.

Spreekt dit je aan of herken je het?

De workshop ‘leidinggeven’ is bestemd voor teamleiders, projectleiders, managers en zij die zich willen voorbereiden op een leidinggevende positie. Het aantal deelnemers is minimaal 4 en maximaal 8. Omdat wij met relatief kleine groepen werken, is er veel gelegenheid voor persoonlijke benadering.

Resultaat

Na deze workshop ben je in staat op basis van hedendaagse leiderschapsprincipes leiding te geven aan je team. Je hebt geleerd hoe je een leiderschapsrol kunt innemen en bent in staat tijdens uiteenlopende situaties richting te geven. Daarnaast heb je geleerd hoe je een klimaat kunt creëren waarin je medewerkers optimaal en prettig functioneren. En ken je de basisprincipes van leiderschap. Je weet wat je voorkeursstijl van leidinggeven is en welke invloed dit heeft op het team. Je hebt de verschillende stijlen van leidinggeven eigen gemaakt. Je kunt praktische gespreksvaardigheden toepassen. Je bent in staat een heldere visie, strategie en planning op te stellen.

Praktische informatie

Duur: 1 dag van 09.30 tot 16:30 uur
Aantal deelnemers: maximaal 8
Locatie: Rotterdam
Data: 6 juli en 9 november
Liever online? Deze workshop is ook online te volgen.
Deelnameprijs: € 595,- exclusief BTW

Programma

  • Wat is leiderschap en wat zijn de basisprincipes van leiderschap?
  • Het onderscheid tussen de verschillende vormen van leidinggeven.
  • De voorwaarden en ingrediënten van situationeel leiderschap.
  • Wat is jouw voorkeursstijl van leidinggeven en welke invloed heeft dit op je team?
  • Gek op weerstand; omgaan met weerstand en het nog leuk vinden ook.
  • Kritisch omgaan met kritiek; hoe geef je kritiek en wat zijn de verschillen tussen kritiek en feedback?
  • In gesprek; voortgangsgesprekken, beoordelingsgesprekken, slecht-nieuwsgesprekken.
  • 100 meter motiveren en kilometers inspireren.

Verschil tussen een workshop en een training

Een workshop is korter en specifieker dan een training. Een workshop is erg praktijkgericht en je gaat als deelnemer in de workshop zelf aan de slag. De focus in de workshop ligt op globale kennisdeling, synergie, energie en vooral interactiviteit. Mocht je na het volgen van de workshop een bredere hulpvraag hebben ten aanzien van het onderwerp dan is een andere vorm van ondersteuning, zoals bijvoorbeeld een training of een traject, altijd een mogelijkheid.