Hoe verbeter je processen in jouw team of organisatie?
De processen in jouw organisatie kunnen beter. Jij weet dat en je collega’s weten dat ook. Alleen hoe moet je dit aanpakken? Je hebt behoefte aan wat meer kennis en ervaring. Jij en jouw collega’s hebben al vele projecten de revue zien passeren en niet alles was even succesvol. Het vertrouwen dat je collega’s nieuwe verbeterinitiatieven zullen aandragen, is daarmee gedaald, met als gevolg dat:
- Je veel problemen in de organisatie wel opmerkt, maar niet weet hoe je het moet oplossen;
- Je vaak hoort: ‘ja dat moeten we verbeteren’, maar niemand weet hoe;
- Je vindt dat er dingen moeten veranderen, alleen gaat dat nu heel traag.
Je denkt: ‘dat moet anders kunnen’. En daar heb je gelijk in, het kan ook anders! Met behulp van de workshop ‘Lean-thinking’ ga je kennis maken met de Lean-filosofie en krijg je een inkijkje in het verbeter vak. In deze workshop leer je welke Lean-principes er zijn en de uitgangspunten daarvan. Daarnaast staan we ook stil bij de vaardigheden die je nodig hebt om dit succesvol toe te passen. Zo leer je hoe je jouw organisatie kunt begeleiden naar een constante verbetering.
Spreekt dit je aan of herken je het?
De workshop ‘Lean-thinking’ is uitstekend geschikt voor iedereen die zonder voorkennis een bijdrage wil leveren aan procesverbetering binnen de eigen organisatie. Het aantal deelnemers is minimaal 4 en maximaal 8. Omdat wij met relatief kleine groepen werken, is er veel gelegenheid voor persoonlijke benadering.
Resultaat
Na de workshop weet je welke Lean-principes er zijn en leer je hoe je deze kunt toepassen in je werkomgeving. Ook leer je verspillingen herkennen en zie je de mogelijkheden van Lean in jouw eigen team of organisatie.
Praktische informatie
Duur: 1 dag van 09.30 tot 16:30 uur
Aantal deelnemers: maximaal 8
Locatie: Rotterdam
Data: 24 juni en 21 oktober
Liever online? Deze workshop is ook online te volgen.
Deelnameprijs: € 595,- exclusief BTW
Programma
- Inleiding en uitgangspunten Lean;
- Het Lean-huis en de vijf Lean-principes;
- Methoden & technieken zoals VOC, CTQ, JIT, FMEA;
- Prestaties meten;
Processen analyseren; - Oplossingen voor knelpunten genereren;
- Verbeteringen doorvoeren;
- Processen borgen en kwaliteit garanderen;
- Functies en rollen van de verschillende ‘Belts’;
- Samenwerken in teams en communicatie.
Verschil tussen een workshop en een training
Een workshop is korter en specifieker dan een training. Een workshop is erg praktijkgericht en je gaat als deelnemer in de workshop zelf aan de slag. De focus in de workshop ligt op globale kennisdeling, synergie, energie en vooral interactiviteit. Mocht je na het volgen van de workshop een bredere hulpvraag hebben ten aanzien van het onderwerp dan is een andere vorm van ondersteuning, zoals bijvoorbeeld een training of een traject, altijd een mogelijkheid.